Möt stjärnorna

Här presenteras några av Sveriges mest begåvade och mångsidiga standup-artister. Här får du möjlighet att lära känna de ansikten och röster som färgar vår standup-scen med skratt och underhållning.

Varje komiker i vår gemenskap är unik och bjuder på sin egen unika mix av humor, skarpa observationer och livserfarenheter. Från etablerade veteraner till lovande nykomlingar, representerar de alla den rika mångfalden och kreativiteten som präglar den svenska standup-scenen.

Bläddra igenom vårt galleri av komiker nedan för att lära dig mer om deras bakgrund, stil och senaste framträdanden. Vi är övertygade om att du kommer att hitta några nya favoriter att skratta åt och inspireras av.

Oavsett om du är ute efter en kväll fylld med skratt på en av våra anslutna standup-klubbar eller bara vill utforska och upptäcka nya talanger, så är “Våra komiker” din guide till den spännande och levande världen av svensk standup. Välkommen att upptäcka och njuta av all den fantastiska humor som våra komiker har att erbjuda!

 • Johanna Nordström

  Johanna Nordström, född 1995 i Västerås, är en kraft att räkna med inom svensk komedi. Känd för sin skarpa humor och förmåga att beröra både lättsamma och allvarliga ämnen, har Johanna blivit en favorit bland svenska humorälskare. Med en imponerande närvaro på både sociala medier och TV, samt hennes senaste framgångar på Netflix, fortsätter Johanna att inspirera och underhålla en växande publik ​ (Wikipedia)​.

 • Johan Glans

  Johan Glans humorstil är en kavalkad av vassa och träffsäkra punchlines, kryddad med en ironisk och satirisk ton.

 • Svea Sigmond vidare utveckla

  Med sin kvicka humor och förmåga att fånga publiken har Svea Sigmond snabbt blivit ett namn att räkna med inom svensk standup. Hennes uppträdanden kännetecknas av smarta observationer och en omisskännlig charm som lämnar ingen oberörd.

 • Ina Lundström

  Ina Märtha Levina Lundström, född den 11 maj 1983, har gjort en remarkabel resa från att vara journalist till att bli en av de mest eftertraktade komikerna i Sverige. Hennes förmåga att skildra samhällsfrågor med humor och värme har inte bara vunnit publikens hjärtan utan också gett henne flera utmärkelser inom både komedi och poddande .

 • Johanna Hurtig Wagrell

  Johanna Hurtig Wagrell, en lysande stjärna på Sveriges komedihimmel, erbjuder en unik blandning av humor som både roar och berör. Hennes framträdanden på landets främsta klubbar, inklusive RAW och Norra Brunn, samt hennes medverkan i populära TV-program som "Släng dig i brunnen" och "Parlamentet", har cementerat hennes ställning som en av de mest mångsidiga komikerna på den svenska scenen ​ (All Things Live)​.

 • Christoffer Nyqvist

  Christoffer Nyqvist, en av de mest lovande nya komikerna i Sverige, erbjuder en unik mix av underfundig humor och intelligenta observationer. Med sin debut på den svenska standupscenen har han snabbt blivit en favorit bland humorälskare.

 • Fredrik Andersson

  Fredrik Andersson är en namnkunnig personlighet i den svenska humorvärlden. Känd för sin kvicka humor och förmåga att fånga publiken med varje ord, har Fredrik etablerat sig som en av de främsta standup-komikerna i Sverige. Hans karriär sträcker sig över många år, och under den tiden har han inte bara lyckats roa svenska folket utan också bidragit till att forma komediscenen i landet.

 • Agnes Hirdwall

  Agnes Hirdwall är ett känt namn inte bara för sina skådespelartalanger men även som en stigande stjärna på Sveriges standup-scen. Med en bakgrund inom både skådespeleri och TV-produktion har Agnes en bred repertoar av historier och skämt som fångar publiken med sin charm och värme.

 • Björn Gustafsson, född den 19 februari 1986 i Romelanda, har länge varit en centralgestalt inom svensk komedi och skådespeleri. Känd för sin skarpa humor och mångsidiga skådespelartalang, har Björn gjort sig ett namn inte bara i Sverige utan också internationellt. Från hans tidiga början på stand-up scenen till framträdanden i välkända TV-program och filmer, har Björns karriär varit en resa fylld av skratt, nyskapande och framgång.

 • Emma Knyckare

  Emma Knyckare har gjort sig känd för sin förmåga att spegla samhället och samtiden genom sin unika satir. Från sina tidiga dagar på Oslipat i Malmö till att bli en av landets mest älskade radiopratare och standup-komiker, har Knyckare visat en sällsynt bredd och djup i sitt arbete. Hon har varit programledare för populära radioprogram som "Morgonpasset" och "Tankesmedjan" och har även gjort avtryck inom TV och som en framgångsrik författare ​ (Wikipedia, den fria encyklopedin)​.

 • Fritte Fritzson

  När det kommer till standup-komedi i Sverige, är det få namn som resonerar så starkt som Fritte Fritzson. Med sin unika förmåga att blanda skarp observation med vardagliga trivialiteter har Fritzson skapat en humor som är både relaterbar och oemotståndligt rolig.

 • Thanos Fotas

  Thanos Fotas, född i Botkyrka 1986, har snabbt blivit ett känt namn inom svensk stand-up. Med sina rötter i Grekland har Thanos en sällsynt förmåga att väva samman kulturer och erfarenheter i sin komik, vilket ger hans skämt en extra dimension och djup.

 • Viktor Klemming

  Viktor Klemming har snabbt blivit en av Sveriges mest uppskattade komiker, känd för sin förmåga att kombinera skratt med djupgående budskap. Genom sin Youtube-kanal och liveframträdanden erbjuder han en unik blandning av underhållning och inspiration, vilket gör honom till en favorit bland publik av alla åldrar.

 • Kirsty Armstrong

  Kirsty Nicole Armstrong, född den 30 oktober 1991, har snabbt blivit en kärnfigur i den svenska standupscenen sedan hon började sin karriär 2016. Med flera utmärkelser under bältet, inklusive "Årets kvinnliga komiker" år 2022, har Armstrong visat att hon inte bara är rolig; hon är en kraft att räkna med .

 • Ahmed Berhan

  Ahmed Berhan Omer, född den 24 januari 1985 i Stockholm, är en hyllad svensk ståuppkomiker och skådespelare. Med rötter från Eritrea har han använt sin personliga bakgrund som grund för sitt komiska material, ofta med fokus på rasism, fördomar och ungdomens utmaningar i dagens Sverige. Ahmed har gjort sig känd genom sina framträdanden på Raw Comedy Club och i olika TV-program som "Ahmed i medeltiden" och "Parlamentet".

 • Ann Westin

  Ann Westin, en etablerad komiker från Göteborg, har sedan sitt genombrott på Norra brunn 1996 blivit en stående figur i den svenska humorvärlden. Med ett riktigt kall till att roa och en skarp blick för det absurda i vardagen, har Ann charmat publiken med sin unika komiska stil .

 • Hampus Hedström

  Hampus Hedström har seglat upp som en av Sveriges mest folkkära komiker, en resa som började på Youtube och ledde honom ända till de mest ansedda standup-scenerna. Med sin seger i "Let's Dance" och en humor som inte lämnar någon oberörd, har Hedström etablerat sig som en stark närvaro i den svenska humorvärlden

 • Petrina Solange

  Petrina Solange har etablerat sig som en av Sveriges mest framstående och prisbelönta komiker. Hon har en unik förmåga att kombinera sin skånska bakgrund med skarp satir och intelligenta iakttagelser om samhället. Genom sitt arbete i radio, TV och liveframträdanden har hon visat att hon inte bara är en underhållare, utan också en viktig röst i samhällsdebatten ​ (Wikipedia, den fria encyklopedin)​.

 • Petra Mede

  När det gäller svensk humor och karisma, är det få namn som lyser lika klart som Petra Mede. Med en unik förmåga att kombinera värme med vass humor har hon blivit en älskad figur, inte bara i Sverige utan även internationellt. I denna artikel tar vi en närmare titt på Petra Medes karriär, hennes unika stil och hur hon har blivit en av de mest inflytelserika komikerna i Sverige.

 • Tomas Bonderud

  Tomas Bonderud är inte bara en erfaren ståuppkomiker men också en passionerad mentor för uppstickare i komedibranschen. Hans humor, som ofta kantas av en sällsynt kombination av sylvassa iakttagelser och provokativa ämnen, gör varje framträdande till en unik upplevelse som garanterat lämnar publiken både tänkande och skrattande ​ (Big Ben Standup)​.

 • Henrik Schyffert

  Henrik Schyffert, känd för sin vassa humor och förmåga att skapa kreativa produktioner, är en mångsidig komiker och regissör som har lämnat ett bestående avtryck på svensk underhållning. Med framgångsrika föreställningar och uppskattade projekt, bjuder Schyffert in publiken till en värld av skratt och eftertanke.

 • Sandra Ilar

  Sandra Ilar har på kort tid gått från att vara en lovande nykomling till att bli en av de mest framstående komikerna i Sverige. Hennes förmåga att kombinera skarp observation med en unik humorstil har gjort henne till en favorit på scener över hela landet. Ilars karriär har varit fylld av framgångar, från hennes standup-special "Läckert" till att bli nominerad som Årets Nykomling på Svenska Standupgalan 2016. Hon har även gjort ett avtryck i TV och film, med roller i SVT:s "Släng dig i brunnen" och dramaserien "Clark" på Netflix ​ (Wikipedia, den fria encyklopedin)​​ (Big Ben Standup)​.

 • Josefin Sonck

  Josefin Sonck representerar en ny generation komiker som inte nöjer sig med att bara underhålla; de vill också utmana och inspirera. Med sitt unika perspektiv och sin förmåga att skapa humor som både berör och provocerar, har Josefin Sonck cementerat sin plats som en av de mest lovande rösterna på den svenska humorhimlen. Hennes resa från nykomling till en etablerad scenkonstnär är en inspiration för alla som värdesätter humor som både underhåller och tänker nytt.

 • Ola Söderholm

 • Nour El Refai

  Nour El Refai, med sitt unika tilltal och förmåga att väva samman humor med viktiga samhällsfrågor, har blivit en välkänd profil inom svensk underhållning. Med en karriär som sträcker sig över standup, TV, och radio har Nour etablerat sig som en mångsidig artist som inte skyr från att ta upp kontroversiella ämnen på ett sätt som både roar och engagerar.

 • Anis Don Demina

  Anis Don Demina, född i Sundsvall och uppvuxen i Jordbro, har sedan ung ålder visat en otrolig mångsidighet. Från tidiga rapparframträdanden till att bli en av Sveriges mest omtyckta DJs och musikproducenter, har Anis en resa fylld av kreativitet och passion.

 • Magnus Betnér

  Magnus Betnér, en stjärna inom svensk standup, är inte bara en komiker; han är en samhällskritiker som med sin humor vågar ta upp och debattera aktuella och ofta känsliga ämnen. Med sin unika förmåga att kombinera humor med skarp samhällsanalys har han blivit en av de mest respekterade rösterna på den svenska humor scenen.

 • Karin Adelsköld

  Karin Adelsköld, med en imponerande karriär som ståuppkomiker sedan 2008, är en sann multifacett av svensk underhållning och digital innovation. Hon kombinerar sin passion för teknik och humor för att skapa en unik blandning av underhållning och insikt, vilket har resulterat i att hon utsågs till Årets kvinnliga komiker 2011 vid Svenska Standupgalan .

 • Jakob Öqvist

  Jakob Öqvist är inte bara en komiker; han är en underhållare vars arbete har berikat svensk TV och radio. Hans förmåga att kombinera vardagliga observationer med en skarp humoristisk vinkel gör honom till en favorit bland publiken över hela landet.

 • Mårten Andersson

  Mårten Andersson är en namnkunnig svensk komiker, programledare och TV-producent, känd för sin vassa humor och förmåga att engagera publiken. Från sina tidiga dagar i stand-up komedins värld har Mårten utvecklats till en omtyckt figur inom svensk TV och underhållning.

 • Fredrik Boltes

  Fredrik Boltes, född 1984 i Jönköping och nu bosatt i Stockholm, är en sann multitalang. Som ståuppkomiker, producent, och sångare i reggaebandet Partiet, har Fredrik visat en ovanlig mångsidighet. Hans arbete spänner över flera olika medier och teman, från humor till djupgående personliga uttryck, vilket gör honom till en fascinerande figur inom svensk kultur .