Våran historia

Upptäck resan bakom StandUp Sverige – från våra blygsamma början 2008 till vår framgångsrika etablering som en ledande plattform inom svensk standup. Utforska våra grundares vision och våra milstolpar som har format och inspirerat vår gemenskap. Välkommen till vår historia, där varje skratt är en del av vår berättelse.

Våra shower är nästan alltid slutsålda så chansa inte utan förköp alltid dina biljetter på StandUpSverieg

Några av våra klubbar

  • Boka biljett!

    Comedy Nation has created a nation of laughter where comedians from all corners of the country come together to take the audience on a humorous journey. A place where laughter creates a community of joy.

  • Raw Comedy är inte bara en stand-up klubb - det är en upplevelse. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 2005 har vi stolt producerat några av de mest minnesvärda showerna i hela Sverige. Och nu är det din tur att vara en del av det!

  • Norra Brunn är sveriges just nu älsta standup klubb som ligger på Surbrunsgatan. Man kan säga att svensk stand up startade här. Ett viktigt steg i utvecklingen av svensk ståuppkomik var Stand Up Comedy Klubben, som hade premiär på Norra Brunn i oktober 1989. Här spelades tv-programmet Släng dig i brunnen in från år 1990 till år 1997.

  • Boka biljett!

    BIG BEN STAND UP är både den perfekta förfesten och den perfekta första dejten, eller bara en kväll med skratt för att ladda batterierna. Showen håller på i ungefär två timmar med en paus i mitten på 15 minuter. Efter showen kan kvällen fortsätta med fest i restaurangdelen med ett stort utbud av fantastiska cocktails och fräscha drinkar.

VÅR VISION

Vår vision är att vara den främsta katalysatorn för tillväxt och utveckling inom den svenska standup-scenen. Genom att erbjuda en dynamisk plattform för både etablerade komiker och lovande talanger strävar vi efter att skapa en levande gemenskap där kreativitet, mångfald och kvalitet blomstrar. Vi strävar efter att vara det självklara valet för alla standup-entusiaster, komiker och standup-klubbar i Sverige genom att kontinuerligt leverera högklassiga evenemang, erbjuda stöd och resurser för komiker att växa och utvecklas samt främja en inkluderande och respektfull kultur inom standup-scenen. Vår vision är att vara en central del av den svenska standup-historien och att fortsätta sprida glädje och skratt över hela landet.

Det som verkligen urskiljer oss är vårt unika register över alla komiker som någonsin har skapat magi på scenen sedan StandUp Sverige grundades för 15 år sedan. Det är en hyllning till den passion och kreativitet som genomsyrar vår gemenskap – och en oändlig källa till inspiration för framtida generationer av komiker.

¨StandUpSverige är en plats av komiker för komiker. Vi strävar efter att skapa en inkluderande och stöttande miljö där talanger kan blomstra och idéer kan flöda fritt. Oavsett om du söker information, inspiration eller bara ett gott skratt, så är du välkommen här. Ta plats och låt dig förtrollas av den fantastiska världen av standup.