Känn Till Tidsbegränsningen

Känn Till Genren Och Din Publik

Nästa steg är att känna till genren och din publik innan du går ut på scenen. En stand-up comedy-show du gör för en grupp äldre människor kommer förmodligen att vara annorlunda än en stand-up comedy-show som du gör för en grupp tonåringar och college-studenter. Du kanske har en genre du föredrar, så ta en titt på reglerna för stand-up innan du börjar planera. Du måste veta att dina skämt kommer att gå hem hos både andra komiker och publiken.

Känn Till Om Du Behöver Rekvisita Eller En Publikvolontär

Det finns några öppna scener för stand-up comedy som låter dig använda rekvisita. Det finns andra som låter dig ha en volontär från publiken. Dessa är nyanser som bör inkluderas på regelbladet, men om du inte ser dem där, kom ihåg att fråga. Även om de kanske inte är obligatoriska, vill du inte bryta mot reglerna genom att göra det när det inte är tillåtet. Om du blir mer kreativ med dessa tillvägagångssätt kan du kanske få fler skratt; du måste dock ta reda på dessa regler i förväg.

Ditt Första Skämt Är Det Viktigaste

Idag har människor extremt kort uppmärksamhetsspänning. Det betyder att du bara kommer att ha några sekunder på dig att få deras uppmärksamhet och behålla den. Se till att du gör det genom att börja med ett mycket starkt skämt. Du kanske till och med vill prova ditt första skämt på några slumpmässiga människor på gatan för att se vad de säger. Om de skrattar och ser ut som om de längtar efter mer, vet du att du har en bra öppning för din stand-up comedy-set.

Ditt Sista Skämt Är Det Näst Viktigaste

Dessutom måste du lämna publiken och de andra komikerna med en god smak i munnen. Det betyder att ditt sista skämt är ditt näst viktigaste. Det är okej att få dem att skratta så högt att de inte kan höra dig eftersom du ändå avslutar ditt set. Det är inte ovanligt att ha en lång upptrappning till den sista punchlinen. Det är som att bygga upp en crescendo till slutet av en sång. Tänk noga på hur du vill leverera ditt sista skämt.

Använd Inspiration, Men Plagiera Inte

Varje komiker sedan tidens begynnelse har hämtat inspiration för sin stil från någonstans. Det är inget fel med att du gör det också; men du måste se till att du inte plagierar. Det finns många människor som lägger ut sina set online, så om du letar efter din stil kan det vara en bra början. Var väldigt försiktig så att du inte kopierar någonting. Om du har hört skämtet finns det en chans att någon i publiken också har gjort det.

Testa Dina Stand-Up Comedy-Färdigheter På en StandUpSverige klubb!

Slutligen är dessa bara några av de viktigaste reglerna för stand-up comedy som du behöver följa. Att göra en stand-up comedy-föreställning är ett bra sätt att träffa nya människor, prova på en ny hobby och kanske starta en rolig sidoverksamhet. Om du letar efter det bästa stället i det lokala området för att engagera dig mer med stand-up comedy, bör du överväga att svänga förbi någon av StandUpSverige Comedy Club. De är några av de bästa komediklubbarna i landet, och det finns flera platser i det lokala området där du kan prova på dina skämt! Om du vill lära dig mer om möjligheterna på StandUpSverige, kontakta oss idag!

Glöm inte att följa och prenumerera på våra kanaler!